България

Моето запазено търсене |  Наблюдавани коли  |  Моите обяви Помощ Контакт   

Вход  
 
   |
НАЧАЛО ТЪРСЕНЕ ПУБЛИКУВАНЕ ДИЛЪРИ СИГУРНОСТ ТОП 100
автомобилния каталог за използвани и нови превозни и транспортни средства  650 обяви
   
ДЕТАЙЛНО ТЪРСЕНЕ
ПУБЛИКУВАНЕ
ДИЛЪРИ
 Търсене на дилър
 Регистрация
 Моите обяви
 Забравена парола
 Сигурност
 Условия
 Поверителност
 Какво да знаем
 Договори
 Реклама
 ------------------------
 Моите обяви
 Наблюдавани коли
 Търсене на дилър
 Бързо търсене леки
 Бързо търсене тежки
 Тапети
 Полезни връзки
 Партньори
 Размяна на банери
 За нас
  
 СИГУРНОСТ
 
Не плащайте предварително!

Искане за предварително плащане обикновено е опит за измама. Ето защо, никога не изплащайте пари предварително! Това важи както за парични така и за банкови преводи. В двата случая е възможно осребряването с представяне на фалшиви документи за самоличност, което ви лишава от възможноста да получите своите пари обратно.
Запомнете: при плащане от гореспоменатия тип, Вие поемате значителен риск, тъй като не знаете кой е получателя. По тази причина паричните или банковите преводи не са подходящи форми на заплащане при закупуване на превозно средство.

Дори в случаите, когато възнамерявате да направите плащане на ваш познат или роднина е възможно да станете обект на измама! Предполагаем продавач, който има за цел да опита измама се нуждае само от незначителна информация, за да успее да получи вашите пари използвайки фалшиви документи. Ето защо не плащайте предварително!

autoboy.bg не осигурява попечителство!

autoboy.bg не осигурява попечителство нито предлага доверени сметки (или т. Нар. Финансов Отдел) за ползване от купувачите и продавачите. Освен това autoboy.bg не квалифицира даден продавач като надежден (сертифициран) - същото важи и относно дилъри или частни лица. Ако все пак получите e-mail, указващ ползването на попечител или сте насочени към уеб страница изглеждаща като autoboy.bg, това със сигурност е незаконен website и e-mail. В случай че имате някакво съмнeние относно даден продавач, моля изратете email на: info@avtoboy.com

Обръщайте внимание на документи изпратени по електронен път!

Документи изпратени по електронен път (регистрация и паспорт на автомобил) могат лесно да бъдат преправени и не предоставят гаранция относно самоличноста на този, който продава превозното средство или удостоверява собственоста на даденото превозно средство.

Измама с чек при продажба

Като продавач трябва също да се предпазите от евентуален опит за измама: когато продавате превозно средство често се случва да получите чек, който няма покритие. Ето защо не приемайте чекове като платежно средство!

В случай, че вие получите чек (обикновено от чужбина) и стойността му е по-висока от договорената цена, тогава най-вероятно става въпрос за опит за измама. При никакви обстоятелства не изпращайте разликата в сумите обратно, тъй като най-вероятно чека е откраднат или фалшифициран – дори и първите ви запитвания да не породят съмнения.


Рискове породени от фалшифициране на e-mail

За съжаление е възножно и да се фалшифицира e-mail адреса на изпращача в наши дни. Това най-често се прави от лица, занимаващи се с измами с цел придобиване на поверителна информация (номера на кредитни карти, лични пароли и др.) или за да се осъществи заблуда спрямо бъдещ купувач.

atoboy.bg осъществява контакти с частни потребители само и единствено във връзка с тяхната реклама или във връзка с тяхно запитване.

Като участник/продавач вие давате или номер на кредитна карта или номер на банкова сметка по време на регистрацията. Тази информация се използва само и единствено за заплащане на вашата реклама!


autoboy.bg
не изисква тази информация отново по какъвто и да било предтекст – нито чрез e-mailнито чрез други средства!

Като купувач вие не получавате e-mail от autoboy.bg, освен ако не сте били поискали това предварително (запитване). Ако обаче получите e-mail,  където подателя е autoboy.bg без да е изпълнено по-горното условие, това несъмнено е подправен e-mail.

Осъществяване на покупки/продажби?

autoboy.bg не участва в в нито един етап от покупката на превозно средство, и не се интересува кой купува, от кого, коя кола и т.н. autoboy.bg не дава каквато и да било препоръки относно методите на плащане – споразуменията за това засягат единствено купувача и продавача.
С този смисъл
autoboy.bg не предоставя каквато и да е информация относно платежоспосбноста на даден купувач; ние не разполагаме с такава информация. Ако вие получите e-mail (където подателя очевидно е autoboy.bg) отнасящ се за купувача и неговите възможности това очевидно е фалшив e-mail.

Полезна информация

Продажбата - най-важните информации Всички информации за бърза и сигурна продажба

     част I:   Правилната подготовка
     част II:  Оптималната обява
     част III. Последната стъпка

 
            
 
изпрати на приятел   принтирай страницата   добави в favorites  
Copyright © 2008 Avtoboy Ltd. All rights reserved. Powered by ASPhostBG.
Използването на този website означава, че сте съгласни с
Условията за използване и Политиката за поверителност